Yenilikleri, isteklerinizin aşamalarını görebilirsiniz.
Arkadaşlar tabi ki konularınızı; başlık, açıklama ve düzenli bir kod dökümanı halinde ilettiğiniz takdirde paylaşırız. Bunun için info@phpmutfagi.com mail adresine yazmanız yeterlidir. Sadece tek şartımız herkesin anlayacağı bir dilde anlatmanız (Konularınızı iletirken lütfen imzanızı da gönderin. İsim soyisim, varsa linkedin veya başka bir sosyal medya hesabınız).
31-12-2022
Php derslerinde, php hazır kodlarda, php hatalarda ve ya tüm konularda hızlıca arama yaparak aradığınıza hızlıca ulaşabilirsiniz.
Yayın Tarihi
Arkadaşlar tabi ki konularınızı; başlık, açıklama ve düzenli bir kod dökümanı halinde ilettiğiniz takdirde paylaşırız. Bunun için info@phpmutfagi.com mail adresine yazmanız yeterlidir. Sadece tek şartımız herkesin anlayacağı bir dilde anlatmanızdır.
Konularınızı iletirken lütfen imzanızı da gönderin. (İsim soyisim, varsa linkedin veya başka bir sosyal medya hesabınız)
Php de yazdığınız kodlarda bazen ufak tefek hatalar olabilir ve hatalarınız olmasına rağmen sistem düzgün bir şekilde çalışabilir. ÖRN: Kodunuz sürüm hatası veriyordur ama gene de çalışmaya devam eder ve ya genel bir değişken tanımlamışsınızdır ve kullanmadığınız sayfalarda hata alabilirsiniz. Böyle durumlarda aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.
UNUTMAYIN; bu kodları yazdığınızda sistemde olan tüm hatalar gizlenir. Eğer bir kod bloğunuz çalışmaz ve hata da vermezse bu kodları silmeyi unutmuşsunuzdur. :)
<?php
error_reporting(0);
// TÜM HATALARI GİZLER.
// AYRICA SİSTEM HATALARIDA GİZLENİR.
// ERROR_LOG DOSYASI OLUŞUMUNU ENGELLER.
ini_set("display_errors",0);
// YAZDIĞINIZ KODLARDAKİ HATALAR GİZLENİR.
// SİSTEM HATALARI(SUNUCU VB.) GÖRÜNTÜLENMEYE DEVAM EDER.
// ERROR_LOG DOSYASI OLUŞUMUNU ENGELLEMEZ.
?>
Bazen hata kodlarını ve error_log dosyasını görmek isteyebiliriz ve hata satırını takip ederek kodlarımızı düzeltiriz. Bazı sunucularda error_log dosya oluşumu otomatik engellenir. Böyle durumlarda aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.
<?php
error_reporting(1);
ini_set("display_errors", 1);
//bi önceki örnek teki aynı kodlar sadece 0 değerlerini 1 yaptık ki tüm hataları göstersin.
?>
Tavsiyemiz her zaman bu kodları bulundurmanız ve değerlerini test ortamında 1 yapıp canlı ortamda 0 çevirmenizdir.
Bazen değişkenlerdeki satır hatalarını gidermek için kullanılır.
<?php
echo @$olmayan_degisken;
// başındaki @ işareti o değişkenin hatasını gizler, eğer koymazsanız hata verecektir.
?>
<?php
@$degisken = $_GET["olmayan_get"];
// burada da get işlemi olmadığı için direk hata verecektir ama @ işareti ile satır hatasını gizledik.
?>